Franz Schubert in De Burgwal
Op de drempel van het nieuwe jaar nodigen wij u en jou uit voor het genieten van een historische “Winterreise” met Jasper Schweppe en Riko Fukuda. Al bijna 200 jaar weet Franz Schuberts liederencyclus “Winterreise” vele luisteraars te ontroeren.
De 24 liederen over een mislukte liefde ademen een serene winterse rust. De ene prachtige metafoor na de andere komt voorbij als de zanger ons meeneemt op zijn wandeltocht. Van een knarsende windwijzer, langs sneeuwvlaktes waar zijn tranen de sneeuw doen smelten, langs drooggevallen riviertjes en uiteindelijk de stilte van een kerkhof en natuurlijk de iconische draailier-man in het laatste lied.
Jasper Schweppe en Riko Fukuda voeren de “Winterreise” uit met een prachtige Weense fortepiano uit de tijd van Schubert (1797-1828). Hun veelgeprezen interpretatie van deze indrukwekkende cyclus is op zaterdag 7 januari vanaf 16.00 uur te beluisteren in cultureel centrum “De Burgwal” te Kampen. De deuren zijn open vanaf 15.30 uur, er is een pauze en het totale programma duurt tot 17.30 uur.
Voor verdere info over de uitvoerenden en tickets: www.deburgwal.com
De Burgwal, Huis van muziek en verdieping, Burgwal 69, 8261 EP Kampen.