De Grote Kerkenraad heeft gisteravond ingestemd met de aanschaf van deze app. Alles wat we belangrijk vinden heeft tegenwoordig een plek op onze smartphone: onze sociale contacten, onze bank, muziek, de ANWB, de krant. Binnenkort (april?) komt daar een nieuwe app bij, en wel de Bron-app!

Het biedt de mogelijkheid om alle informatie en uitingen van De Bron bijeen te brengen. Maar vooral: het vergemakkelijkt de verbinding tussen ons als kerkleden en het stimuleert deze. Bijvoorbeeld door berichten en foto’s te plaatsen of door met elkaar te chatten. Dat verlaagt ook de drempel om elkaar op te zoeken. Je kunt oproepjes doen, wat afspreken of je ergens voor opgeven.

Verzamelplaats
De app is een verzamelplaats van alle informatie die je in de kerk nodig hebt: nieuwtjes, adresgegevens, roosters, agenda’s. Nu staat er eigenlijk overal wat. Met een kerk-app staat alles bij elkaar, of verwijst naar elkaar. De app is een alles-in-één-omgeving die steeds actueel is.

Menu
Hoe werkt het? Je pakt je telefoon en je klikt op de Bron-app. Alles staat erin. Er is een homepage waar het actuele kerknieuws op staat, geboortes, kerkdiensten e.d. Via de knop ‘ontdek’ kom je vervolgens op allerlei deelonderwerpen: activiteiten van V&T, diaconaat, jeugd & jongeren etc. Voor al dit soort aparte app-groepen kun je je opgeven, maar dat hoeft niet. De ene app-gebruiker heeft dus als het ware een ‘vollere’ Bron-app dan de ander. Dat is aan jezelf.

Eigen account
Je hebt je eigen account, waarbij je kunt aangeven: je privacy-instellingen, of je wel/geen bliepjes wilt en waarvan, je kunt een foto van jezelf toevoegen (zo ontstaat een ‘smoelenboek’) etc. Via de kerk-app mail je ook heel gemakkelijk even met een ander lid.

Nader bericht volgt
Wanneer je de Bron-app (van Donkey Mobile) kunt downloaden (april?) en hoe dat dan allemaal gaat…. Daarover volgt nader bericht. Plus tekst en uitleg over het gebruik. Zo nodig helpen wij je ‘live’.
Chaim Hooft, Herman Wierenga, Henk Bosch