Veel activiteiten binnen De Bron kunnen vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. Ook die van de middengroep niet. Tóch willen we graag blijven werken aan het verbinden van onze gemeenteleden. Daarom organiseert de middengroep in week 7 en 8 van februari de actie ‘Geven en Ontvangen’.

Geschenk
Wat is het idee? Nou, eigenlijk heel simpel: de één geeft, en de ander ontvangt. De naam van de actie zegt het al… Zo ontstaat er in deze stille en saaie coronatijd contact, een glimlach, een gevoel van: er wordt aan mij gedacht! Want een gever krijgt binnen deze actie straks het adres van een ontvanger en brengt daar een geschenk(je): een mooie tekst op een kaart, een boekje, een foto, een cake, een bloem, een kaars, een recept en … wat je maar wilt of kunt bedenken.
Ben je een ontvanger, dan ontvang je dus iets. Van de gever. In de middengroep koppelen we de adressen aan elkaar. U/jij geeft je adres als gever of als ontvanger aan ons door. Het kan ook allebei.

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrringggggggg…
Vanwege de huidige ‘lockdown’ kan het geschenk waarschijnlijk niet vergezeld gaan van een bezoekje, maar je kunt het wél overhandigen. Of neerleggen aan de voordeur, in de tuin of op het balkon. En bel dan uiteraard even aan. Want dan is er tóch even een contactmoment. Wellicht met een bekende. Maar hoe leuk zou het zijn om met iemand in contact te komen die je nog niet kent… Bedenk sowieso: ‘Het is zaliger te geven dan te ontvangen’. Maar ontvangen is op zijn tijd ook heel mooi!

Jaaaaaaa! Ik doe mee!
Wat zou het fantastisch zijn als er zoveel mogelijk mensen uit onze gemeente hieraan meedoen. Zowel jong als oud! Dus: doe mee en geef je vóór maandag 14 februari a.s. (Valentijnsdag) op bij ouderling Carlien Achterkamp, Magnoliastraat 21, tel. 06 193 24 918, mail carliena1@hotmail.com
Geef je adres door en geef aan of je een gever of ontvanger wilt zijn. Allebei kan trouwens ook. Gevers en ontvangers zijn beide nodig! Want we willen uiteraard niet met de geschenken blijven zitten… Mocht het laatste toch het geval zijn, dan gaan de gevers zelf op zoek naar een ontvanger. Ach, er zijn er immers genoeg die een presentje verdienen…!
Wat het laatste betreft: je kunt ook aan de actie meedoen door alleen maar een naam door te geven van iemand van wie jij denkt dat hij/zij wel een presentje verdient of kan gebruiken. En dat is alles.

Namens de middengroep:
Carlien Achterkamp, Roelien Bakker, Henk Bosch, Hennie Snel, Herniz Brink, Monique Meijer, Nelleke Beimers