De HandbikeBattle 2022 in Oostenrijk komt eraan! Op 23 juni a.s. wil Chaïm Hooft daaraan met zijn team van De Vogellanden graag deelnemen. Om dit mogelijk te maken is hij op zoek naar sponsoren. Geeft u hem een duwtje in de rug?

De redactie zocht Chaïm op. Met een afspraak tussen de diverse trainingen door… Hallo Chaïm, hoe gaat het met de voorbereidingen? “Nou, ik heb sinds de vorige NieuwsBronnen beslist niet stilgezeten. De mensen die mijn volgen via STRAVA, facebook.nl/avontuur_op_wielen of instagram.nl/avontuur_op_wielen weten dat. Mijn weekschema qua training is momenteel als volgt: dinsdagochtend borstcrawltraining, woensdagavond krachttraining bij De Vogellanden (vanaf 30 maart gaan ze buiten fietsen, red.) en vrijdagochtend hersteltraining door te zwemmen en/of te fietsen. Vanaf komende week ga ik vier keer per week trainen met de hoop dat het goed blijft gaan en ik niet uitval door vermoeidheid of teveel pijn.”

Geen koffie
Daarnaast houdt Chaïm een speciaal voedingsschema bij. Hoe gaat het daar mee? “Qua voeding voel ik mij goed”, geeft hij aan. “Het is behoorlijk wennen om geen koffie te drinken, maar het gaat steeds gemakkelijker. Ik heb net nog een online video bekeken waarbij de finesses van deze challenge werden blootgelegd. Ik weet vrij zeker dat dit mij de komende week zal helpen om een betere balans te bewaren.” 

Dubbel gevoel
Verder heb ik aan afgelopen week een dubbel gevoel overgehouden, omdat het UWV heeft laten weten dat ik een IVA-uitkering zal krijgen. Dit betekent dat ik 80 tot 100 procent ben afgekeurd zonder de verwachting dat het beter zal worden. Financieel is dat een geruststelling, maar het is alleen voor mij persoonlijk ook een confronterende uitspraak. Overigens zegt dit niet dat ik mij erbij neerleg.”

Doet u mee?
En hoe loopt de sponsoring? “Goed! De afgelopen weken werd ik zelfs zo nu en dan gevraagd om mijn rekeningnummer. Nou, daar komt ie: NL37RABO0138751390. Van harte aanbevolen!”.