Tel je mee? Dát is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven.
De Bijbel vertelt dat iedereen waardevol is voor God. Het kerstverhaal maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Jezus zelf kwam naar de aarde als een klein en hulpeloos kind, onder arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat juist ‘kleine’ mensen, zonder macht en invloed, een speciale plek bij Hem hebben.
Afgelopen weekend heb je een adventstasje thuis ontvangen. In dit tasje zit onder andere een boekje dat je kunt gebruiken op weg naar Kerst. Van de eerste zondag van advent tot en met Kerst is er elke dag iets leuks om te tekenen, te puzzelen, samen te lezen of om over na te denken.
Bij dit boekje hoort ook de adventsposter ‘Tel je mee?’ van Bijbel Basics. De poster kan je ophangen op een zichtbare plek in huis. Iedere zondag mag je een luikje van de adventsposter openen; zo zie je steeds meer Bijbelverhalen bij het thema tevoorschijn komen. En met Kerst zie je hoe alle verhalen bij elkaar komen. Ook tijdens de Kinderkring gaan we aan de slag met dit thema. En openen we samen in de kerk de luikjes van de adventsposter.
Vind jij het leuk om een adventskaars aan te steken tijdens de dienst? Geef dit dan even door aan de leiding van de Kinderkring.
Hopelijk tot snel!
Groetjes van de Kinderkring