De opbrengst van de dankdagcollecte is bestemd voor een project van Orange Babies in Namibië.

Het ambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. Orange Babies strijdt tegen de oorzaken én gevolgen van de epidemie.
 
Het project in Namibië heet Orange Babies Child Development program (OBCD), en bevindt zich in Okahandja, ongeveer 90 km boven Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het Five Rand is een kamp buiten Okahandja waar mensen in ernstige armoede leven met slechte toegang tot water en sanitaire voorzieningen. Het project is ooit gestart als een kleine gaarkeuken onder een boom. Ze kookten toentertijd voor 90 kinderen; inmiddels verzorgt OBCD maaltijden voor ruim 570 kinderen.

OBCD is nu gevestigd binnen de school van Five Rand kamp.
Het project heeft een coördinator, drie koks en tien Community Mothers. Zij vangen de kinderen op in de school, geven de kinderen maaltijden, monitoren de juiste inname van de hiv-medicijnen en helpen de kinderen bij hun huiswerk. De moeders onderhouden tevens het contact met de familie van de kinderen. De moeders zijn allemaal hiv-positief en zijn zelf ooit patiënten en beneficianten van Orange Babies geweest.

Het ligt in onze bedoeling om in oktober 2022 een tiendaagse bouwreis naar Namibië te maken met als doel de keuken van het Five Rand project te upgraden. Het project steunt 576 kinderen voor wie wordt gekookt. Het aantal kinderen in nood blijft stijgen en de huidige keuken is niet meer geschikt. 
De geschatte kosten zijn rond de 10.000 euro. Het komende jaar willen we voor dit doel meerdere acties op touw gaan zetten; ook binnen De Bron.