Weet u het nog? Juni 2020 was het plan om gezellig met elkaar een boottocht te maken. Na twee jaren van corona gaat het dan eindelijk toch gebeuren! Na de kerkdienst van de startzondag op 11 september
en het koffiedrinken bij De Bron, willen we rond half 12 inschepen. Vervolgens gaan we genieten van een vaartocht van zo’n 2,5 uur. Op de boot krijgen we koffie/thee en een uitgebreide lunch.
Route
We maken rond 12 uur een tocht stroomafwaarts. Terwijl we rustig de IJssel afzakken, passeren we het Kampereiland. We varen door richting het Kattendiep, in de volksmond ook wel het Kattegat genoemd. Dit is een natuurgebied van vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal watervogels. Via het Kattendiep komen we op het Ketelmeer. Met zicht op Schokkerhaven sturen we tussen de eilanden van het IJsseloog door. Oorspronkelijk een slibdepot, nu een prachtig natuurgebied. Via het Keteldiep varen we stroomopwaarts de IJssel op. Kampen komt in zicht en we zullen weer ontschepen op onze ligplaats.
Voor wie?
De tocht is bedoeld voor alle gemeenteleden, jong en oud, waarbij bij mooi weer maximaal 200 mensen mee kunnen. Bij minder mooi weer kunnen er zeker 100 mensen droog benedendeks zitten. We hopen
natuurlijk dat corona niet wéér roet in het eten gooit!
Jeugd
Het is de bedoeling dat er tegelijkertijd voor de jeugd een aparte activiteit georganiseerd wordt. Maar als kinderen het leuk vinden om mee te varen, dan zijn ze van harte uitgenodigd!
Kosten?
Er zijn geen kosten aan verbonden, omdat we het voor iedereen mogelijk willen maken om mee te gaan op deze boottocht. Omdat we gereserveerd hebben, is het van groot belang dat vooraf het aantal deelnemers bekend is. Daarbij kunt u dan op tijd deze startzondag vrijhouden voor de boottocht.
Opgave
We vragen u vriendelijk om u zo spoedig mogelijk op te geven. Maar uiterlijk 1 september. Dat kan bij de secretaris van de diaconie, Herman Wierenga via wierengaherman27@gmail.com We hopen op een heel gezellige middag met heel veel leden van De Bron aan boord van De Veerman van Kampen!